Årsmöte 2020

På Logodar kommer SLOSS Årsmöte 2020 äga rum där ny styrelse väljs och propositioner och motioner handläggs. Har du en motion att skicka in? Gör detta via kontaktformuläret eller maila oss på info.sloss@gmail.com senast den 5/10 med din motion.

Vad är en motion?
Med en motion menas ett förslag från en medlem kring något hen tycker styrelsen bör förändra eller arbeta med. Detta kan handla om stort och smått, till exempel att formulera om stadgarna eller att styrelsen ska fokusera mer på en viss fråga.

Vad eller hur ska jag skriva min motion?
Om du har en motion att skicka in bör den dels innehålla din motivering kring varför förslaget ska klubbas igenom, samt en så kallad “att-sats” (eller flera). Att-satsen ska vara formulerad som ett beslut och det är denna årsmötet kommer rösta kring. Om du till exempel tycker att SLOSS logga ska bli gröngul istället för rödblå, kan din motion innehålla argument för detta och avslutas med en att-sats som kan formuleras likt följande:
“ - Att SLOSS logga ska ändra färg till gröngul”
” - Att SLOSS styrelse 20/21 ska genomföra ändringen”

Nominera till Logopedstudentpriset!

Varje år på Logodar delas årets logopedstudentpris ut. Känner du en logopedstudent som har utmärkt sig alldeles extra under det senaste året? Kanske har hen medverkat i något spännande projekt som direkt eller indirekt rör logopedi, varit en god studiekamrat, skrivit en riktigt bra uppsats, eller gjort något annat kul inom fältet?

Tveka i så fall inte att nominera denne till 2020 års Logopedstudentpris! Skriv en kort motivering på max 160 ord och skicka den till info.sloss@gmail.com eller via kontaktformuläret här! Deadline för nomineringar är den 5/10.

Logopedstudentdagarna 2020 genomförs i digitalt format!

Situationen med Covid-19 som just nu pågår i samhället har inte undgått någon. Våra medlemmar har studerat på distans sedan mitten av mars och många universitet har redan nu beslutat att distanstudier kommer pågå även under nästa termin.

I styrelsen har vi planerat inför logopedstudentdagarna sedan vårt första möte detta verksamhetsår och vi har kontinuerligt följt utvecklingen gällande Covid-19. Vi har utifrån det nuvarande läget beslutat att anpassa formen på logodar2020 och förändra helgen till ett format på distans. Detta då vi vill kunna planera i god tid för att dagarna ska bli så bra som möjligt, och reservera oss inför eventuella distansstudier under hösten. Det är inte rimligt för oss att ordna en stor konferens på universitetet i Uppsala och ombe våra medlemmar att resa över hela Sverige när myndigheterna avråder från detta.

Detta är såklart tråkigt för studenterna i Uppsala, som inte får stå som värdar detta år. Men vi ser det också som en stor möjlighet att utforska vad Logodar egentligen handlar om, och vilka kärnmoment vi fortfarande kan genomföra i förändrad form. I styrelsen är vi väldigt taggade på logodar och tror att det kommer bli superkul, och vi hoppas att ni också ser fram emot eventet!

Ni får jättegärna höra av er till oss med tips och förslag på hur ni vill se Logodar2020 gå av stapeln, på sociala medier, mailen eller vårt kontaktformulär här på hemsidan.

Logodar2020: Temasläpp!

Nu är temat för årets logopedstudentdagar äntligen här! Temat för årets föreläsningar är “Teknikens under”. Hur kan teknik berika och underlätta logopediskt arbete? Vad finns det för svårigheter och begränsningar med teknik? På vilka oväntade sätt kan logopedi kopplas till teknik? Detta får du höra mer om under årets föreläsningar på logodar2020 den 9-10 oktober.

Logga_Logodar2020.png

Överlämning till nya styrelsen!

I söndags hade gamla och nya styrelsen för en mysig, regnig dag tillsammans i Stockholm. Gruppen åt en sushi-lunch tillsammans och hade sedan ett överlämningsmöte där föregående styrelsen lämnade över nödvändig information inför nya styrelsens kommande verksamhetsår. Därefter hade Sloss styrelse 19/20 sitt första styrelsemöte!

På styrelsemötet diskuterades det kommande året, med logopedstudentdagarna i Uppsala i fokus. Styrelsen spånade kring tema, datum och föreläsare. Självklart togs andra frågor upp, så som närvaro på konferenser och framtida möten med studenter på universiteten. Styrelsen la också tid på att konkretisera verksamhetsplanen, och lägga en grund för sitt samarbete genom att lära känna varandra.

80391301_453231368932157_3541691433134063616_n.jpg

Logopedstudentdagarna 2017!

22549502_10155247998681973_6754895813877749776_n.jpg

Vi i styrelsen vill tacka alla som deltog vid Logopedstudentdagarna 2017. 
Vi är superglada att så många studenter från alla studieorter i Sverige samt från Åbo och Köpenhamn deltog under helgens alla aktiviteter. Vi vill även rikta ett extra stort tack till våra inspirerande föreläsare; Liza Bergström, Tore Ackeström, Lena Hartelius, Angelica Westling, Helena Svanberg Knight och Henrik Sjösten, Jenny Iwarson, Lovisa Femrell samt Christian Holen.  
Ett stort tack riktas även till Laryngfonden, Röstfonden, Slof och Afasiförbundet som genom ekonomiska bidrag gjorde denna helg möjlig. 

Nu ger vi över stafettpinnen till den nya styrelsen för verksamhetsåret 2017/2018 och ser fram emot Logopedstudentdagarna 2018 i Linköping!

Detta inlägg är återpublicerat ur arkivet från 2017-11

Artikel om interprofessionellt lärande

I våras var Axel Bergstöm, Slof- och SRAT-representant i styrelsen, med och skrev en debattartikel i Dagens Medicin som belyste vikten av interprofessionella lärandemoment på de olika hälso- och vårdutbildningarna. 

"Tillsammans vill vi slå ett slag för att utöka det interprofessionella lärandet som ett led i att höja kvaliteten i vården skriver debattörerna som representerar studenter från åtta utbildningar inom hälso- och sjukvård."

Följ länken nedan för att läsa hela artikeln. 

https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2017/08/31/ett-startskott-for-tvarprofessionellt-studentsamarbete/

Detta inlägg är återpublicerat ur arkivet från 2017-09

Aktiviteter i samband med Europeiska Logopedidagen

Måndagen den 6:e mars är det Europeiska Logopedidagen och årets tema är som tidigare nämnt dysfagi och ätsvårigheter. Denna dag kommer uppmärksammas på olika sätt runtom i Sverige och på de olika lärosätena. 
- I Uppsala kommer det den 3/2 hållas föreläsningar under eftermiddagen samt att man har chans att träffa och prata med logopedstudenter på BMC under fredagen. 
- På KI kommer det vara en föreläsning den 11/3 som handlar om sväljsvårigheter hos vuxna - vanliga symtom och åtgärder.
- Den 6/3 kommer studenterna i Lund kommer stå och informera om logopedi, dysfagi, SLOSS och SLOF på BMC
- I Linköping så är det sektionsvecka (v.10) med en mängd olika inspirationsföreläsningar
- I Göteborg kommer logopedstudenter stå och dela ut förtjockningsmedel till kaffet som kåren bjuder på under måndagen den 6/3 

Alla dessa evenemang är öppna för alla och är till för att sprida kunskap om logopedi, dysfagi och ätsvårigheter.