Det enklaste sättet att börja engagera dig på din ort är att ta kontakt med den studentrepresentant som finns i styrelsen och höra hur du kan hjälpa till. Kontaktuppgifter hittar du här!
Du kan även följa oss på sociala medier: Facebook & Instagram

Om du vill göra ännu större skillnad är nästa steg att söka till styrelsen inför kommande verksamhetsår. Läs mer om det nedan.

Vanliga frågor

Hur gör man för att söka till styrelsen?
Processen för att gå med i styrelsen ser lite olika ut på olika studieorter. Om du vill veta mer specifikt vad som gäller på din ort, är du välkommen att höra av dig till representanten från din ort, eller kontakta styrelsen direkt.

-       Om flera kandidater från samma ort söker in till styrelsen, sker en omröstning under årsmötet

-       Under årsmötet väljs den nya styrelsen utifrån nomineringarna och det väljs även ut vem av representanterna som tar rollen som styrelsens ordförande samt facklig representant

-       Övriga poster i styrelsen fördelas vid nästkommande styrelsemöte där den föregående styrelsen lämnar över arbetet till den nya styrelsen.


Vad innebär det att vara med i styrelsen?

Verksamhetsåret för styrelsen sträcker sig från årsmöte till årsmöte, som vanligtvis inträffar i oktober under logopedstudentdagarna. Styrelsen har möte minst sju gånger per år, oftast fler.

Det som oftast innebär mest arbete i styrelsen är relaterat till logopedstudentdagarna. Planeringen kring evenemanget består av olika delar, så som att bestämma ett roligt tema, boka inspirerande föreläsningar och lokaler för dagarna, och att marknadsföra dagarna så att så många logopedstudenter som möjligt får möjlighet att träffas och utbyta erfarenheter.

Ett av Logopedförbundets studentsektions huvuduppdrag är att verka för att alla sex lärosäten har likvärdiga utbildningar. Detta arbetar styrelsen med på olika sätt, inte minst genom att på styrelsemötena stämma av med varandra hur läget ser ut och diskutera åtgärder.

Något annat som studentsektionen arbetar med är att uppmärksamma och sprida information om både logopedi generellt och SRAT & Logopedförbundets fackliga arbete på olika sätt, genom att bland annat bjuda in föreningarna att föreläsa till studenter på utbildningsorterna, och uppmärksamma olika internationella evenemang så som Europeiska logopedidagen.

Självklart innebär också styrelsearbetet en del administrativa uppgifter som att boka möten och svara på mail.


Vilken post ska man söka och vad innebär de olika posterna?
Generellt finns tre fasta poster i styrelsen. Dessa tre fördelas ut på årsmötet bland studentrepresentanterna. Övriga poster kan variera mellan olika verksamhetsår beroende på vad styrelsen ser för behov över vilka poster som ska finnas för året. Vem som innehar dessa poster beslutas på första styrelsemötet efter årsmötet. De fasta posterna består av ordförande, SRAT- & Logopedförbund representant och ansvarig för logopedstudentdagarna. Övriga poster som kan förekomma är till exempel sekreterare, ansvarig för sociala medier, webb- och mailansvarig och kassör.

-       Ordföranden innehar en ledarroll och har yttersta ansvaret för att ha en översikt över styrelsens arbete. Hen ansvarar för att delegera och fördela arbetet jämt, och se till att arbetet fungerar smidigt både på och mellan mötena.

- Facklig representant fungerar som länken mellan studentsektionen och de två föreningarna gällande främst fackliga frågor. Representanten deltar på Logopedförbundets styrelsemöten som studentrepresentant och hjälper till att boka besök från SRAT och Logopedförbundet på de olika utbildningsorterna.

-      Logopedstudentdagarna-ansvarig är den som representant i styrelsen som studerar på orten där evenemanget ordnas under verksamhetsåret. Denna person har huvudansvar för allt som har med evenemanget att göra, så som att ordna lokal för föreläsningar, årsmöte och sittning, och förser styrelsen med kontakter och expertis på orten. Samtliga i styrelsen hjälps självklart åt med detta arbete men denna person har huvudansvaret i de lokala frågorna.